Maria Regina zwaait Theo van Meer uit

STEENBERGEN – Op de Maria Regina is vandaag op uitgebreide wijze afscheid genomen van adjunct-directeur Theo van Meer. De leerkracht was de basisschool ruim veertig jaar trouw, niet zo vreemd dus dat ‘het lachende torentje’ tranen met tuiten moest huilen.

Het torentje dat de school aan de Middenwal kenmerkt, en bij speciale gelegenheden tot leven wordt gewekt, bleek welhaast ontroostbaar. ‘Eerst ging juffrouw Ans weg, toen mijnheer Piet en mijnheer Kees en nu ook nog mijnheer Theo. Straks blijf ik hier helemaal alleen over’, klonk het verdrietig.

Directeur Eric Graafmans had een idee om het torentje te troosten en vroeg zijn vertrekkende adjunct om het gebouw nog maar eens een dikke knuffel te geven. Van Meer voldeed met plezier aan dit verzoek en dat hielp gelukkig. Hij beloofde bovendien nog regelmatig terug te komen.

Veel leerlingen van de Maria Regina, allemaal verzameld op het plein, volgden het schouwspel met open mond. Zij ontvingen de adjunct-directeur, die in het gezelschap van zijn kinderen en kleinkinderen met de Plusbus was opgehaald, allerhartelijkst. Een luid applaus viel de eregast(en) ten deel en het ‘Theo bedankt’ was niet van de lucht.

Vanochtend hadden de scholieren allemaal al een ijsje gekregen, ter gelegenheid van het afscheid. Vanmiddag boden zij Van Meer een laatste kijkje in hun klassen, waar hij onder meer allerhande tips kreeg voor het invullen van zijn vrije tijd. Tot besluit kreeg hij met een cadeau en een afscheidslied officieel uitgezwaaid. Om vier uur begon het handen schudden tijdens een receptie voor genodigden.