Maria Regina wint laatste jeugddebat voor basisscholen

STEENBERGEN – Het derde en laatste jeugddebat van dit jaar, dat zich vanmorgen voltrok in de raadszaal van het Steenbergse gemeentehuis, is gewonnen door de leerlingen uit groep 8 van basisschool Maria Regina.

De voorstellen die deze keer werden ingediend door de deelnemende scholen, gingen over een  Steenbergse jeugdkrant, een fietspad op de Welberg, een pannakooi in Dinteloord en een uitvindershoek op basisschool De Nieuwe Veste. De leerlingen debatteerden er, onder voorzitterschap van burgemeester Joseph Vos, flink op los.

,,Het is verrassend om te zien wat voor niveau deze leerlingen al hebben,’’ stelde hij. ,,Hoe ideeën bedacht worden, maar ook hoe deze gepresenteerd worden. En dan die kritische vragen. Ja, ik ben er trots op.’’

Na een uur vol goede discussies en een uiteindelijke stemming door de kinderen op de publieke tribune,  ging Maria Regina – pleitbezorger van een lokale jeugdkrant – dus met de overwinning strijken en werd Cheyenne Dongen van De Regenboog uit Dinteloord tot beste debater uitgeroepen.

Foto's Rosanne Langenberg©Steenbergse Courant