Maria Regina wint derde scholierendebat met wensput

STEENBERGEN – De ‘fractie’ uit groep 8 van de Maria Regina heeft gisteren de derde en laatste voorronde gewonnen van de gemeentelijke debatwedstrijd voor basisscholen. Beste debater was Cheyenne van Haacke van basisschool Merijntje uit Nieuw-Vossemeer.

De ‘politieke strijd’ in de raadszaal van het gemeentehuis ging deze keer tussen de leerlingen van Maria Regina, De Nieuwe Veste, Gummarus en Merijntje. Ook nu werd er weer stevig gedebatteerd.

De delegatie van De Nieuwe Veste had als voorstel om elke school twee konijnen te geven. Een plan dat door hun tegenstanders ernstig in twijfel werd getrokken, maar de leerlingen van De Nieuwe Veste wisten bij iedereen respect af te dwingen, met hun koelbloedige antwoorden op de kritische vragen die ze kregen.

De jury zag uiteindelijk echter meer heil in het voorstel van de Maria Regina, om een wensput te realiseren op het terrein van het voormalige schoolgebouw aan de Middenwal, waar nu woonzorgcomplex Reginahof is gevestigd. De leerlingen waren er volgens de jury in geslaagd om het maatschappelijk belang van de wensput hard te maken.

Burgemeester Ruud van den Belt, die de vergadering voorzat en de prijzen uitreikte, had ‘de dynamiek van het debat’ met verbazing gadegeslagen, zo sprak hij na afloop. ,,De goede voorbereiding en de sterke argumentatie maakten het debat spannend om te volgen. De derde debatronde stak wat mij betreft met kop en schouders boven de eerste twee edities uit. Dat belooft voor de finale.’’