Maria Regina viert bijzondere Boomfeestdag

STEENBERGEN –Bij de rotonde aan de Franseweg ter hoogte van de afslag naar Welberg vond vanmorgen een bij-zondere happening plaats. Leerlingen van de Maria Reginaschool te Steenbergen vierden er de Nationale Boomfeestdag en een feest was het zeker. Zij plantten er de allereerste Klimaatboom van de regio, opende een bijenhotel en zaaiden bloemzaadjes die deze zomer al voor een kleurrijk ‘bijenwalhalla’ gaan zorgen.

Gehuld in een geel-zwart of zwart-geel bijen-shirt beleefden de kids een heerlijke ochtendje in de buitenlucht met twee benen, letterlijk, in de vette klei. De leerlingen waren er op uitnodiging van hun buren, de gemeente Steenbergen, om de Nationale Boomfeestdag te vieren.

Schakel

Na een warm welkom door wethouder Wilma Baartmans (eveneens in het geel-zwart gekleed) ging allereerst de Klimaatboom de grond in. Het planten van een uit de kluiten gewassen honingboom is als het ware de handtekening onder een convent met stichting De Bomenmakelaar. Deze stichting is een platform dat functioneert als schakel tussen gemeenten, organisaties en particulieren die een volwassen boom kwijt willen of juist op zoek zijn naar bomen die al tot wasdom zijn gekomen. Bij iedere Klimaatboom komt bovendien een bijenhotel te staan waarmee benadrukt wordt dat bomen en bloemen nodig zijn om het voortbestaan van insecten te garanderen. Nuttige  diertjes die van groot belang zijn voor de menselijke voedselketen.

Red de bij

Met name de bij vervult in deze een belangrijke rol en om die reden was imkerij Landjuweel van de Welberg prominent aanwezig bij de Boomfeestdag. Eigenaren Kees en Marjoleen Dogge gaven uitleg over het belang van de bij, lieten de aanwezigen honing proeven en zorgden voor de bloemzaadjes. De kids zelf kwamen ook niet onvoorbereid. Zo zongen zij met elkaar het lied ‘Red de bij’ van Kinderen voor Kinderen.

Bij vertrek was er voor alle kinderen een mooi aandenken in de vorm van een bijensleutelhanger, een zakje  bijenbloemenzaad en een gedicht.