Maria Regina tweede bij finale schoolvoetbal Zuid-Nederland

STEENBERGEN – De voetbalploeg van basisschool Maria Regina heeft opnieuw een topprestatie geleverd. Na de overwinningen bij het schoolvoetbaltoernooi in Steenbergen en de regio West-Brabant/Tholen, eindigden de jongens gisteren als tweede in de districtsfinale voor heel Zuid-Nederland.

In de poulefase walste Maria Regina met 5-0 over het team van basisscholen De Smelen uit Valkenswaard, de kampioen van de regio Eindhoven. In de tweede wedstrijd moest basisschool De Zuidwesthoek uit Goes, kampioen van de regio Zeeland, er met 2-1 aan geloven.

Op het hoofdveld van sportpark Hulshoven in Gilze, voor een volle tribune, mochten de succesvolle Steenbergse formatie vervolgens aantreden in de grote finale tegen de kampioen van de regio Tilburg: basisschool ’t Schrijverke uit Goirle. Een elftal met, net als Maria Regina, een aantal uitzonderlijke talenten in de gelederen.

De jeugdige manschappen van leerkracht/coach Con de Groot kregen in de eerste helft meerdere kansen om te scoren, maar lieten zich toch enigszins verrassen door het spel van de tegenstander. Bij rust keek Maria Regina zodoende tegen een 3-0 achterstand aan en in het tweede bedrijf werd het zelfs 4-0.

Maar de jonge Steenbergenaren bewezen mentaal sterk te zijn,  knokten zich met twee prachtige goals nog terug tot 4-2 en namen uiteindelijk trots de beker voor de tweede plaats in ontvangst. Als klap op de vuurpijl kregen zij ook de Klassecup uitgereikt, voor de sportiefste deelnemer van het toernooi.