Maria Regina loopt warm voor school in Colombia

STEENBERGEN – Misschien was de kou wel een voordeel bij de sponsorloop die de Maria Regina vanmiddag hield. Om het weer een beetje warm te krijgen, liepen de kinderen zo hard zij maar konden hun rondjes. Het resultaat van alle inspanningen mocht er wezen: 7000 euro voor de inrichting van een bibliotheek bij een school in Colombia.

'Gaaf dat er aan de andere kant van de wereld kinderen gaan rennen voor onze bibliotheek', had één van de leerlingen van de basis- en middelbare school 'Centrum van Geloof en Hoop' in de Colombiaanse plaats Guarne van te voren laten weten.

Hij deed dit via Letty Meesters, oud-leerlinge van de Maria Regina en nu woonachtig in Colombia, waar zij betrokken is bij de school waar het vanmiddag allemaal om draaide.

Directeur Eric Graafmans van de Maria Regina toonde zich uitermate tevreden over de grote opbrengst van de sponsorloop, die als thema 'Sjezen voor lezen' had meegekregen, en vertelde dat Letty later dit jaar nog op bezoek komt om meer te vertellen over het onderwijs en het leven in Colombia.

Haar ouders stonden vanmiddag al langs de kant om de bijna vijfhonderd hardlopende leerlingen aan te moedigen. Na afloop mochten zij namens hun dochter de cheque van 7000 euro in ontvangst nemen.