Maria Regina en Merijntje winnaars van schoolvoetbaltoernooi

STEENBERGEN – De voetbalsterren van de Maria Reginaschool en basisschool Merijntje meten op 17 mei aanstaande in Breda hun krachten met die van voetbalteams uit de hele regio. De ploegen van de Steenbergse en Nieuw-Vossemeerse school pakten vanmiddag tijdens het Schoolvoetbaltoernooi de overwinning.

Alle scholen uit de gemeente Steenbergen namen deel aan het toernooi dat vandaag voor de vijfde keer werd georganiseerd. Dit keer was het sportpark aan de Seringenlaan in Steenbergen toneel van de sportieve strijd tussen 220 leerlingen. Sportcoach Lieke van Dongen van de gemeente Steenbergen keek na afloop dik tevreden terug op het evenement. “Een lekker zonnetje had het helemaal afgemaakt, maar al bij al was het weer een super geslaagd toernooi.”

Op het terras bij de kantine maakte haar collega Ivo Boluijt de winnaars bekend. Bij de meisjes was met name de strijd tussen de nummers 2 tot en met 4 een spannende. Zowel de Gummarus als de Groen van Prinsterer en Merijntje hadden aan het eind van de dag acht punten. Op doelsaldo bleek de Steenbergse basisschool echter recht te hebben op de tweede plaats. De eerste plaats was overduidelijk voor de meiden van de Maria Regina. Aan de jongenskant (en gemengde teams) kregen Merijntje, de Gummarus en de Maria Regina achtereenvolgens het goud, zilver en brons.

Tijdens het toernooi was er een appeltje (of een banaantje) voor de dorst, gesponsord door Albert Heijn in het kader van het lesprogramma ‘Ik eet het beter’.

Foto en tekst: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen