Maria Regina en Merijntje winnaars schoolvoetbaltoernooi

DINTELOORD – De jongens van Maria Regina 1 uit Steenbergen en de meisjes van Merijntje uit Nieuw-Vossemeer hebben gisteren het derde, jaarlijks terugkerende voetbaltoernooi voor basisscholen in de gemeente Steenbergen gewonnen.

Mede dankzij het schitterende voorjaarsweer en de sportieve strijd, heerste er een optimale sfeer op sportpark Molenkreek in Dinteloord, waar de wedstrijden werden gespeeld. Er deden 150 jongens en 60 meisjes mee, verdeeld over zeventien teams. De organisatie was in handen van de sportcoaches van de gemeente, Lieke van Dongen en Ivo Boluyt. Langs de kant sloegen tal van (groot)ouders de verrichtingen van de kinderen met veel plezier gade.

Na de poulefase troffen de jongens van de Maria Regina 1 en de Groen van Prinsterschool uit Dinteloord elkaar in de finale, waarin de Steenbergse voetballers nipt, met 1-0, aan het langste eind trokken. De uitslag was verder alsvolgt: 3. De Zonneberg (Kruisland), 4. Petrus en Paulus (Dinteloord), 5. Maria Regina 2, 6. Merijntje, 7. Gummarus (Steenbergen), 8. Pius X (Welberg), 9. De Nieuwe Veste (Steenbergen), 10. De Regenboog (Dinteloord). Bij de meisjes eindigde de Kruislandse Zonnebergschool op de tweede plaats, derde werd de Groen van Prinsterer, vierde de Gummarus, vijfde Maria Regina, zesde De Regenboog en de zevende plaats was voor de Petrus en Paulus.

Foto's Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen.nl