Maria Regina en Merijntje tweede bij regiofinale schoolvoetbal

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – De meisjes van de Maria Regina uit Steenbergen en de jongens van Merijntje uit Nieuw-Vossemeer zijn gistermiddag allebei tweede geworden bij de regiofinales van het schoolvoetbaltoernooi voor de regio West-Brabant/Tholen.

Op sportpark Hulsdonk in Roosendaal stonden de meisjes van de Maria Regina in de finale tegenover basisschool De Hofstee uit Etten-Leur. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, met als gevolg dat de beslissing moest vallen in een – zenuwslopende – strafschoppenserie. Na 14 penalty’s viel de eindzege ten deel aan De Hofstee, wat echter niets afdeed aan de knappe prestatie van de Steenbergse meisjes.

De jongens van Merijntje hielden als gemeentelijk kampioen de eer van Steenbergen eveneens hoog. Zij moesten het in de finale opnemen tegen basisschool Lavoor uit Roosendaal, de torenhoge favoriet van het toernooi. Desondanks hielden de jeugdige Nieuw-Vossemeerders heel lang stand. Na een 0-1 achterstand, kwamen zij terug tot 1-1 en leek ook dit duel in strafschoppen te gaan eindigen. Vlak voor tijd echter maakte Lavoor er 2-1 van.