Mantelzorger in de watten gelegd

STEENBERGEN – Mantelzorgers die gisteren, zaterdag 7 november, deelnamen aan de Dag van de Mantelzorg zullen vandaag ongetwijfeld nog nagenieten van de speciale behandeling die zij er mochten ontvangen. De dag werd dit jaar gecombineerd met de Feel Good Beurs, een initiatief van netwerkorganisatie ‘Samen in de Regio’ en het ‘Steunpunt Mantelzorg Steenbergen’. Het was echter vooral het moment waarop de mantelzorger die gedurende het jaar een groot deel van zijn vrije tijd ten goede laat komen aan een ander, een blijk van waardering kreeg.

Om twaalf uur ging de Dag van de Mantelzorg officieel van start in basisschool De Nieuwe Veste. De deelnemers, zo'n dertig in totaal, werden er als vorsten onthaald door een heuse graaf en gravin. De opening van de middag lag in handen van wethouder Cor van Geel die de aanwezigen mocht vertellen dat alle geregisteerde mantelzorgers de komende tijd een cadeaubon van 50 euro kunnen verwachten.

Op de foto

Na een smakelijke lunch konden de deelnemers zich laten verwennen met tal van wellness-activiteiten. Of dat nu bij de masseuse, huidspecialiste, nagelsytliste of de kapper was. Aan het eind van dit ontspannende rondje was er bovendien de mogelijkheid om het resultaat op de foto te laten zetten door een professioneel fotografe. Ook werd de dag aangegegrepen om een debat te organiseren over mantelzorg. De input daarvan gaat gebruikt worden voor het nieuwe mantelzorgbeleid dat momenteel door de Gemeente Steenbergen wordt ontwikkeld.

Uiteraard konden de deelnemers een bezoek brengen aan de andere deelnemers aan de Feel Good Beurs, zo'n twintig in totaal. Zij hadden een gevarieerd aanbod aan informatie en leuke producten. Zo nam de organisatie van het IJsfestijn Steenbergen de gelegenheid te baat om vrijwilligers te werven. 't Bakhuys Steenbergen luidde er het vijfjarig bestaan in met de verkoop van pepernoten en amandelstaven.

Foto: Dasja Abresch©Steenbergse Courant