Makelaar Clemens Suijkerbuijk: “Handig om al meteen een waarde-indicatie van je huis te hebben”

STEENBERGEN – Het gaat weer beter in de woningmarkt. Dat zal niemand zijn ontgaan. In de randstad rijzen de huizenprijzen de pan uit. Die situatie is extreem en niet echt gezond. De stijging van de prijzen in de woongebieden buiten de randstad geeft een beter beeld van de werkelijkheid.
De waardestijging heeft te maken met het consumentenvertrouwen dat duidelijk is gestegen, maar ook met schaarste: er zijn minder woningen beschikbaar dan de vraag.

“Wat zou ons huis waard zijn? Is een vraag die meteen opkomt wanneer het eerste idee voor een mogelijke verhuizing zich vormt. Onze actie steekt daarop in”, meldt Clemens Suijkerbuijk van Koetsenruyter makelaardij.
Zijn bedrijf biedt inwoners van de gemeente Steenbergen en omgeving de mogelijkheid om heel snel een indicatie van de waarde van hun huis te krijgen. Via de website www.koetsenruyter.nl/wat-is-mijn-huis-waard kunnen eenvoudig wat gegevens worden ingevuld en heel snel weet de aanvrager hoe een erkende makelaar-taxateur de waarde inschat. “Op werkdagen weet men dat al binnen 24 uur”, stelt Suijkerbuijk.

“Het allerbeste is overigens om mij uit te nodigen voor een vrijblijvende bezichtiging. Dat is optimaal voor een waardebepaling. Maar de jarenlange ervaring en het enorme aantal taxaties dat ik in dit gebied heb gedaan geeft mijn 24-uurs waardebepaling al een prima indicatie”.

Gedegen plaatselijke kennis

Clemens Suijkerbuijk kent deze gemeente en zijn regio als geen ander. “In de afgelopen zestien jaar heb ik in de gemeente Steenbergen al zo’n vijftienhonderd woningen verkocht. Het merendeel aan huizenkopers uit de eigen gemeente overigens. Ik heb daar een aantal jaar geleden nog een onderzoek naar gedaan. Toen bleek dat van alle woningen die in deze gemeente werden verkocht maar liefst 82 procent naar eigen inwoners ging. Dat is de laatste jaren wel zo gebleven”.

Vertrouwen

De makelaar is blij met het vertrouwen dat hij geniet. “Ik ben een no-nonsense makelaar. Nuchter, objectief en zonder mooie loze woorden of gebakken lucht. Dat stellen toch veel mensen op prijs. Ik maak zaken niet mooier dan dat ze zijn en geef eerlijk en objectief mijn mening. ‘Eerlijk duurt het langst’, is echt geen loos gezegde. Het voorkomt ook onhaalbare verwachtingen en teleurstellingen”.