Madri: al 10 jaar trots op deelname aan de Kleine Tour

STEENBERGEN – Als het aan Mirelle Adriaansen, ploegleidster van Madri Totaal Installateur, had gelegen had hun ploeg al veel eerder deelgenomen aan de Kleine Tour. Maar zoals bekend, deelnemen willen velen, de wachtlijst was en is lang. Samen met ploegleider Jan heeft Mirelle er weer zin in.

Via een vriend kwamen Mirelle Adriaansen en haar partner Marc in aanraking met de Kleine Tour. “Als je de kans krijgt daaraan mee te doen moet je die grijpen” herinnert Mirelle zich het advies. “We kenden het helemaal niet. We waren met ons bedrijf, Madri Totaal Installateur, naar Steenbergen verhuisd en wisten niet wat het inhield.”

Toch leek deelname aan de Kleine Tour een goede en heel plezierige manier om met de lokale bevolking in aanraking te komen. Mensen te leren kennen. “We hebben ons destijds aangemeld als ploeg en kwamen op de wachtlijst te staan. Ik wist toen nog niet dat de Kleine Tour voor Steenbergen zo belangrijk was!”, zegt Mirelle. “Na een paar jaar mochten we meedoen. Wat een feest is dat gebleken.”

De snoepzakken zijn gevuld

Samen met Jan vormt Mirelle de ploegleiding. De organisatie wijst de deelnemers toe, de ploegleiders gaan daarna aan de slag. “Als we de lijst krijgen starten we met het benaderen van de rennertjes. We maken kennis met elkaar en zorgen dat ze een passend tenue hebben. Met een aantal andere teams maken we snoepzakken en kopen we chips en drinken in. De onderlinge sfeer is uitstekend’ legt Mirelle uit. “De rennertjes kiezen elk jaar de muziek uit. Wij verzamelen alle verzoeknummers, ieder rennertje krijgt haar favoriete nummer te horen.” Dat Madri dit jaar voor de tiende keer deelneemt verbaast Mirelle niet. “Wij hebben het prima naar ons zin. De ploegen, de sfeer, de vergaderingen na afloop. De Kleine Tour is één groot feest.”

Tekst: Tineke Feskens / Foto: Jan de Langen © Steenbergse Courant
Door: Tineke Feskens