Maatregelen getroffen om instorten pand shoarmazaak te voorkomen

STEENBERGEN – De gemeente heeft deze week het (voormalige) pand van shoarmazaak Gökhan in de Grote Kerkstraat laten stutten, teneinde het gevaar van instorting te bezweren.

Een jaar geleden werd de verbouwing van het pand op last van de gemeente al stilgelegd. De uitgevoerde werkzaamheden klopten niet met de ingediende tekeningen en ook de kwaliteit ervan was onder de maat, aldus loco-burgemeester Cor van Geel. Sindsdien is de horecagelegenheid gesloten.

Om het aanzicht enigszins te verbeteren, liet de gemeente eind vorig jaar een ‘geveldoek’ aanbrengen. Nu zag zij zich genoodzaakt nog verdergaande maatregelen te treffen. ,,Volgens onze bouwtechnische deskundigen dreigde het risico van instorting en als gemeente zijn we verantwoordelijk voor de veiligheid van de burgers.

Zowel voorbijgangers als bewoners en ondernemers van aangrenzende panden zouden gevaar kunnen lopen en dat moesten we uiteraard voorkomen,’’ licht Van Geel desgevraagd toe. De rekening van de ingreep gaat naar de eigenaar van het pand, ‘die al meer dan een jaar weigert om de constructie te verstevigen’. Als hij de kosten niet betaalt, zal  gemeente juridische stappen ondernemen.