Maandagavond 10 april: Alzheimer café in Onze Stede

STEENBERGEN – Maandag 10 april aanstaande wordt vanaf 19.00 uur een Alzheimer Café gehouden in de zaal van woonzorgcentrum Onze Stede. Tijdens deze bijeenkomst zullen gastsprekers Conny Huysmans – verzorgende IG, docent en seniorenspotleidster Conny Huysmans en algemeen en geriatrie fysiotherapeute Fia Traets-de Gast het nodige vertellen over Dementie en Bewegen.

Op dit terrein is namelijk al veel onderzoek verricht. Hieruit blijkt welke zaken een positief effect kunnen hebben. Hoewel voor mensen met dementie sporten vaak niet goed mogelijk meer is, zijn er voldoende mogelijkheden om te kunnen blijven bewegen. Tijdens de bijeenkomst worden verschillende tips gegeven om het bewegen te stimuleren. Daarbij kan worden gedacht aan het uitvoeren van klusjes, het doen van spelletjes met kleinkinderen en het volgen van ochtendgymnastiek op TV. Naast alle theoretische informatie worden de bezoekers zelf aan de slag gezet. Ze kunnen dan ervaren hoe fijn het is om te bewegen en wat bewegen met iemand doet. Dit alles op muziek van Jan de Koster.

Wie meer informatie wil of een reactie wenst te geven kan dit doen via coördinator Els Mulder. Haar telefoonnummer is 06-13998996. Het kan ook per mail: els.mulder@alzheimerwb.nl