‘Maak het inbrekers niet gemakkelijk’

STEENBERGEN – Deze week is de landelijke publiekscampagne ‘Geef inbrekers geen kans’ wederom van start gegaan. Ook de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Tholen doen dit jaar weer actief mee aan deze campagne.

Met deze campagne trachten gemeenten, in samenwerking met de Politie en het Openbaar Ministerie, het publiek te waarschuwen voor woninginbraken tijdens de donkere maanden, waarin het aantal woninginbraken – van oudsher – meestal toeneemt. Om hier iets tegen te doen, worden de inwoners bewust gemaakt van het feit dat zij anti-inbraak maatregelen kunnen nemen. 
 
Een nieuw middel dat dit jaar tijdens deze campagne door de gemeenten, naast de reeds bekende voorlichtingsmiddelen, wordt  ingezet is een spandoek met daarop de tekst ‘Opgelet, maak het inbrekers niet makkelijk’, met toepasselijke foto.

Deze spandoeken zijn de afgelopen week in de vier gemeenten op een aantal van te voren bepaalde locaties en in samenwerking met de wijkagenten opgehangen. Het doel is inwoners via deze spandoeken alerter te maken en te informeren. Maar hen er ook op te attenderen dat zij maatregelen kunnen nemen om de kans op een inbraak te verkleinen en wat te doen bij verdachte situaties. Voor meer informatie hierover kunnen zij terecht op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl