‘Maak doorsteek van rondweg naar Seringenlaan’

STEENBERGEN – Als het aan de Volkspartij ligt, wordt er volgend jaar bij de reconstructie van de N259 een doorsteek gemaakt van de rondweg om Steenbergen naar de Seringenlaan. De fractie gaat hierover morgenavond tijdens de raadsvergadering een amendement indienen bij de bespreking van de herinrichtingsplannen voor de N259.

Een doorsteek van de rondweg naar de Seringenlaan, ter hoogte van het parkje halverwege deze straat, kan volgens de Volkspartij veel verkeersdruk wegnemen. Om ook de parkeerproblemen bij het sportpark te tackelen, stelt de fractie tevens voor om op de voornoemde locatie een parkeerterrein aan te leggen.

Daarvoor is het wel noodzakelijk dat veld 4 wordt opgeschoven richting het hoofdveld, wat volgens de Volkspartij mogelijk is nu het oude trainingsveld van SC Welberg op het Steenbergse sportpark niet meer als zodanig wordt gebruikt. Veld 4 moet, aldus de oppositiepartij, toch een volledige renovatie ondergaan.

Ook beschouwt de fractie het als een ideaal moment om de doorsteek te realiseren, aangezien volgend jaar niet alleen de N259 op de schop gaat, maar ook de wijk Steenbergen-Zuid stevig onderhanden wordt genomen. Redenen genoeg voor de Volkspartij om het college te vragen z.s.m. onderzoek te doen naar de haalbaarheid van haar voorstel. In de raadsvergadering van morgenavond zal moeten blijken of hiervoor voldoende politieke steun bestaat.