Lustrumfeest Koningsdag Steenbergen

STEENBERGEN – Voor de tiende keer onder de vlag van de Stichting Feestcomité Steenbergen wordt op maandag 27 april Koningsdag gevierd in Steenbergen, waar jong en oud weer volop aan hun trekken komen.

Het doel van de organisatie is dan ook om alle doelgroepen in de samenleving te bedienen met het Oranjefeest, stelt Erik Raijmaekers, die sinds 2011 – na een tweede ‘doorstart’ van het comité – het voorzitterschap bekleedt en kan rekenen op de medewerking van een enthousiaste groep vrijwilligers en de financiële steun van meerdere sponsors, waaronder met name Vuurwerkland Steenbergen en de cafés op de Markt. Ook ontvangt de stichting subsidie van de Gemeente Steenbergen.

Kings Night

De medewerkers van het comité hebben de afgelopen tijd weer een uitgebreid programma op poten gezet, dat zondag 26 april al begint met de zogenoemde Kings Night. Van 19.00 tot 01.00 uur zijn er deze avond live-optredens op de Markt van de rockcoverband Pretty Damn Close en Big Shampoo; de nummer één Rock ’n Roll-band van Nederland, die de jaren ’50 op spectaculaire wijze tot leven weet te brengen. De Kings Night is gratis toegankelijk.

Harmonie Wilhelmus

Koningsdag zelf begint om 11.00 uur met de inmiddels traditionele aubade voor het oude stadhuis in de Kaaistraat, voor de tiende keer onder muzikale begeleiding van gelegenheidsharmonie Wilhelmus, bestaande uit muzikanten van diverse Steenbergse muziekgezelschappen.

Vanaf 10.30 kunnen kinderen zich in de Kaaistraat kosteloos aanmelden voor de optocht van versierde fietsen, bolderkarren, buggy’s e.d., die na de aubade van start gaat en zoals gebruikelijk eindigt bij wijkvereniging ’t Drievierde, waar de deelnemertjes een traktatie ontvangen, de prijsuitreiking plaatsvindt en ballonnen worden opgelaten.

De Blauwstraat en de Grote Kerkstraat zijn heel de dag gereserveerd voor de (kinder)vrijmarkt, waaraan evenmin kosten zijn verbonden.

Kinderspelen en battles

Onder de noemer ‘Aye aye kapitein!’ wordt vanaf 13.00 uur in de Kaaistraat een kindermiddag gehouden, met allerlei spelletjes en knutselactiviteiten in stijl met het thema. Voor de allerkleinsten staat op het ‘plein’ ter hoogte van restaurant Puur en café De Joosse een springkussen opgesteld. Ook in dit geval geldt: gratis deelname.

Op hetzelfde tijdstip kunnen alle 9- tot en met 14-jarigen, in teams van zes plus een captain, de strijd met elkaar aangaan bij de jeugdbattle, die uit meerdere spectaculaire spelonderdelen bestaat. Aanmelden, à 10 euro per team, via www.feestcomitesteenbergen.nl

Voor de grote ‘Vuurwerkland Steenbergen’-battle, waaraan iedereen van 14 jaar en ouder kan meedoen, bedragen de inschrijfkosten 20 euro per team. Opgeven kan, via voornoemde website, tot twee dagen van tevoren, maar liefst zo tijdig mogelijk. Dit evenement voltrekt zich, ook vanaf 13.00 uur, op de Markt. De prijsuitreiking van de jeugdbattle is omstreeks 17.00 uur, tussen 17.30 en 18.00 uur worden de winnaars van de grote battle bekendgemaakt. Show Time Drive In Show verzorgt ’s middags de muzikale omlijsting.

Grote ’90’s party

Alle senioren zijn vanaf 13.30 uur welkom bij Hotel Aarden, waar het feestcomité dan een ouderenmiddag houdt, met muzikaal vermaak en een gratis bingo. Ook krijgen de gasten een bakje koffie of thee met cake aangeboden.

Van 19.00 tot 01.00 uur wordt Koningsdag 2015 afgesloten op de Markt, met één van de grootste outdoor ’90’s party van de regio. Hierbij draait een dj continu herkenbare muziek uit de jaren negentig en als klap op de vuurpijl een live-performance van de humoristische Surinaams-Nederlandse rapper Def Rhymz, die hits scoorde met ‘Doekoe’ en ‘Puf/Schudden’. De tweemaal met een TMF Award onderscheiden artiest wordt om 21.00 uur verwacht.

Voor nadere informatie: www.feestcomitesteenbergen.nl en/of www.facebook.com/FeestcomiteSteenbergen