Lunchroom Els en Kees van Helden vult gat in de Markt

STEENBERGEN – De ‘roep’ om daghoreca op de Markt in Steenbergen klinkt al jaren en aan die wens wordt nu invulling gegeven door Els en Kees van Helden, die hun voormalige kledingwinkel in het hart van de stad druk aan het verbouwen zijn tot een lunchroom.

Na bijna elf jaar Good Looking Men en een half jaar Dress-Boy, zag het echtpaar de klandizie zover teruglopen, dat besloten werd de kledingbranche vaarwel te zeggen. ,,Het bleek onmogelijk om nog langer op te boksen tegen de recessie en de verkoop via internet. Bovendien zat het idee om iets in de horeca te gaan doen al geruime tijd in ons hoofd. We zitten hier op een fantastische plek, midden in het centrum, aan de zonnige kant van de Markt, waar het naar onze mening echt ontbreekt aan een dergelijke zaak. Vanuit het publiek krijgen we ook veel positieve reacties op dit initiatief,’’ vertellen Els en Kees, die de lunchroom samen gaan runnen, vooralsnog met assistentie van één parttime-medewerkster.

Terras

De opening staat gepland op dinsdag 11 maart. In het pand komen 28 zitplaatsen en op het terras – dat van 1 april tot 1 oktober uitgestald zal worden – nog eens 40. Met een oplaadpunt voor elektrische fietsen, mikken de ondernemers ook nadrukkelijk op dagjesmensen uit de regio. ,,We hebben ons al aangemeld voor de fietsroutes van de Brabantse Wal,’’ klinkt het enthousiast over de vele mogelijkheden die zij zien om van hun nieuwe bedrijf een succes te maken. ,,We streven ernaar om een huiskamerachtige sfeer te creëren en willen laagdrempelig zijn voor jong en oud. Het moet gewoon gezellig zijn om hier een bakje koffie te komen drinken, met een lekker stuk gebak erbij, of wat later op de dag een biertje en een wijntje, met tapas.’’

Goed en betaalbaar

,,De lunchkaart wordt relatief eenvoudig, maar we gaan voor een uitstekende kwaliteit, in combinatie met normale prijzen. Niet te veel liflafjes, maar goed en betaalbaar, voor iedereen. Uitsmijters, een sateetje, stevig belegde bruine boterhammen, dagsoepen, een kinderlunch op woensdag met aangepaste porties en bijvoorbeeld poffertjes, maar ook suikervrij gebak en glutenvrij brood. En geen verpakt koekje bij de verschillende soorten koffies, maar een vers plakje cake. Wijn in een karafje, Hertog Jan-bier: op die manier willen we ons wel onderscheiden.’’

Wie broodjes en/of koffie mee wil nemen naar huis of kantoor, kan straks eveneens terecht bij de lunchroom, waarvan Els en Kees de naam nog even geheim houden. De toekomstige openingstijden staan al wel vast. Dinsdag tot en met donderdag en zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur, vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur, en in de genoemde ‘terrasperiode’ ook op zondag, van 10.00 tot 17.00 uur.