Ludieke laatste oefening van vertrekkende brandweerlieden

STEENBERGEN – De oefenavond die de Steenbergse brandweer gisteravond – 23 augustus – hield draaide om de laatste oefening van drie leden van het corps.
Jacques van Leent en René Kouwenoord streden dapper met ideeën van hun collega's. Ad de Wit moest het deze avond wat kalmer aan doen in verband met een even mindere gesteldheid.

De oefenavond startte met een uitruk naar de Welberg waar Jacques van Leent een de straat waar hij woonachtig is een ongeval aantrof en onder tijdsdruk drie slachtoffers van fietsongeval moest bevrijden. Uiteindelijk doel van de actie bleek een huissleutel te zijn, dat op een van de slachtoffers werd aangetroffen.
Vervolgens verplaatste het tafereel zich naar het Elzeplein. Daar wachtte René Kouwenoord een zwembad waarin de brandweerman in troebel water opzoek moest naar wederom een huissleutel. Veel opgedoken sleutels later kwam plots een opgetuigde bakfiets tevoorschijn. Daarin fietste het duo naar hun collega Ad de Wit. Die kreeg – geheel in stijl van zijn conditie –  als taak het spel dokter Bibber te spelen. De sirene die onverwacht door een van de collega’s op volle sterkte werd aangezet zorgde voor een verschrikt contact in het Bibberspel. Een groepsfoto was het sein terug te keren naar de kazerne. Heel collegiaal werden Jacques en René daar ontvangen door de hun collega's die hen passend begroetten met een douche uit via wat brandslangen. Voor de vertrekkende brandweerlieden was het al bij al een laatste oefening die ze niet licht zullen vergeten.

Tekst en foto’s: Thomas Weezenbeek ©2018