LPS-bestuur stuurt brief over coronavirus

REGIO – Het bestuur van de Lowys Porquinstichting, waar meer dan dertig basisscholen in de regio onder vallen, heeft een brief verspreid onder de ouders en medewerkers. Het gaat om een informatiebrief over hoe om te gaan met het coronavirus, nu er ook in Nederland mensen besmet blijken te zijn. Het bestuur neemt daarbij de richtlijnen van het RIVM over. Mensen die deze voorjaarsvakantie in gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst, en die zich ziek voelen, wordt gevraagd niet naar school te komen. 

“Het doel is niet om paniek te zaaien, maar juist om goede informatie te verstrekken. We hebben deze week het nieuws nauwgezet gevolgd, en besloten nu de brief te sturen, zodat ouders en medewerkers de tijd hebben om hem te lezen voordat de school maandag weer start”, vertelt Els Kooijmans namens het College van Bestuur. Volgens het RIVM hoeven mensen niet voorzichtiger te zijn dan bij een gewone griep. Net zoals bij alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken, is het belangrijk om de handen regelmatig te wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en papieren zakdoekjes te gebruiken om verspreiding tegen te gaan. 

“Kan nooit helemaal waterdicht zijn”

Het is dus niet zo dat gezinnen die terugkeren uit gebieden waar het coronavirus is geconstateerd automatisch van werk of school worden geweerd. Dat is pas het geval als ze zich ziek voelen en dan wordt geadviseerd contact op te nemen met de huisarts of lokale GGD. “We beseffen dat het nooit een waterdicht systeem kan zijn, maar hopen met deze brief de meeste vragen voor te zijn omdat we merken dat het mensen bezighoudt”, aldus Kooijmans. 

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl