Lovende reacties op jaarconcert Volharding

STEENBERGEN – Volharding Steenbergen mag volgende week gezeten rond de kerstboom even rustig uitblazen. Het afgelopen jaar was voor de muziekvereniging een bijzonder maar ook druk jaar. Dat vanwege de viering van het 175-jarig bestaan waarbij Volharding enorm uitpakte. En afgelopen weekend gebeurde dat opnieuw met het traditionele jaarconcert in de evenementenzaal van het Cromwiel.

Op zaterdagavond en zondagmiddag kwamen respectievelijk de ‘ouderen’ en de jongeren aan bod. Beide concerten werden geopend door voorzitster Barbara Erdman. Het zaterdagavond programma werd gepresenteerd door Coen Embregts. Deze avond speelden het Klein Orkest, Jong Volharding, het Harmonie Orkest en het Persi Swing Collective. Dat was genieten geblazen en dat kan zeker ook gezegd worden van de zang door Karen Veenstra bij de Persi Swing en de zang van Lidka Marschall tijdens het tweede deel en afsluitende deel van het Harmonieorkest. Ook genoot het publiek van dansgroep Sjappoo en de solo’s van Wouter Hommel en Teun Geers en Elske Theunis.

De jeugd

Zondagmiddag verzorgden de jonge jeugdorkesten een concert: de Muzieketiers en de Muziek Maten speelden zowel apart als gezamenlijk. Ook was er zang door Speel!tuin, Spelenderwijs en door Sarah de Groen en Jamey van Veldhoven. De Percussiegroep verzorgde een optreden met Willem de Groen met basgitaar.

“Met recht een Gouden Editie”

Dirigent Walter Siol denkt met heel veel plezier terug aan deze ‘Gouden Editie’: “Het was echt een koninklijk concert. Met kans voor ons publiek om gouden kronen te verdienen door beantwoording van de quizvragen. Vooraf werden ze ontvangen door jonkvrouwen en konden ze op de foto voor een koninklijk tafereel: een prachtig kasteel. Er zijn tussen de 600 en 700 foto’s gemaakt. Onze orkesten speelden prachtig. Een openbaring was ook het optreden van zangeres Lidka Marschall. Wat een zang en wat een performance ook. Ze kreeg zelfs het orkest ‘stil’, dat wil zeggen dat onze muzikanten zachter bleven spelen om toch vooral ook haar te horen”.

Foto’s: Thomas Weezenbeek © 2019