Loopbrug ware kuitenbijter in ‘8 van Steenbergen’

STEENBERGEN – Onder ideale weersomstandigheden en met veel toeschouwers langs de kant van de weg, voltrok zich gisteravond de vierde editie van de ‘8 van Steenbergen’. Aan de prestatieloop van Sportshop Heshof en Roparunteam Door Dik &  Dun deden bij de jeugd 37 en bij de volwassenen 83 sportievelingen mee.

Zij troffen op de Markt, het ‘kruispunt’ van de stratenloop, een heuse brug, die bovendien een ware kuitenbijter bleek. De aanmoedigingen van het publiek en de muziek van dweilbands, hielpen de deelnemers er niettemin overheen.  

Het evenement begon met een warming up voor de kinderen, onder aanvoering van Benjamin Brouwers van paramedisch centrum Havermans. In de leeftijdscategorie t/m 8 jaar kwamen Roos Oerlemans en Julian Nijssen als eersten over de eindstreep. Kiki Heshof en Mika van Treijen waren de snelsten bij de 9- en 10-jarigen. Als winnaars bij de 11- en 12-jarigen werden Phoebe van Bavel en Dylan Simon gehuldigd.

Op de vijf kilometer bij de dames zegevierde de Steenbergse Dorith Bouman in 25.54 minuten. Rens de Ridder (Arnemuiden) schreef deze afstand bij de heren op zijn naam, in een tijd van 17.30 minuten. De 10 kilometer bij de dames leverde een overwinning op voor Helene Huigen uit Steenbergen, die het parcours aflegde in 47.24 minuten.

Denny Franken uit Bergen op Zoom bereikte bij de heren als eerste de meet, hij had aan 35.52 minuten genoeg om de 10 kilometer te overbruggen. Hij deed voor het eerst mee aan de ‘Acht’ en snoepte in het Steenbergse stadshart dertig seconden van zijn persoonlijk record af.

De opbrengst van de prestatieloop is bestemd voor de goede doelen van de Roparun.

Foto's Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen.nl