Logement De Blauwe Sluis bij Bovensas geopend

STEENBERGEN – Wethouder Petra Lepolder heeft vanmiddag de officiële opening verricht van logement De Blauwe Sluis: een nieuwe verblijfsaccommodatie aan de Kruislandsedijk, nabij het Bovensas. Juist zulke voorzieningen heeft de gemeente Steenbergen volgens Lepolder nodig om zich verder te ontwikkelen als aantrekkelijk gebied voor recreanten en toeristen. De wethouder sprak dan ook van een ‘kwartiermaker’ en prees de eigen identiteit van De Blauwe Sluis.

Eigenares Jolisa de Witte gaf Lepolder de sleutels van de achterdeur om het logement te openen. ,,We blijven een boerenbedrijf en daar kom je achterom,’’ legde zij uit. De Blauwe Sluis biedt onderdak aan maximaal acht personen, die in de directe omgeving onder meer de mogelijkheid hebben om met een sloep het water op te gaan.

Een toegevoegde waarde van het logement is volgens De Witte bovendien de promotie van streekproducten. Zij omlijstte de opening met een verhandeling over de West-Brabantse Waterlinie en de Steenbergse bastions van vroeger.

,,We hebben hier genoeg moois te bieden.’’ En dat wordt alleen maar meer, dankzij het recreatieve plan Cruijslandse Kreken. Op het verlanglijst van De Witte staat ook nog de komst van een trekpontje.