Lof voor 5e foto-expo Brabantse Wal

STEENBERGEN – Vanmiddag is de jaarlijkse fototentoonstelling van de leden van fotoclub Brabantse Wal geopend. Het is de vijfde expo in successie. De exposerende fotografen mogen zich verheugen op een goede belangstelling. Vanmiddag is de expo nog tot 18:00 uur te bezoeken. Wie niet in de gelegenheid is, krijgt morgen een tweede kans: dan is de tentoonstelling geopend tussen 12:00 en 18:00 uur.

Fotoclub Brabantse Wal telt 19 enthousiaste leden, het merendeel mannen, maar ook 8 fanatieke dames. De expo van dit weekend laat hun werk zien. In totaal 106 foto’s, maar ook het werk van leerlingen van de Maria Regina-school. Voorzitter Jan Stout vertelt hoe dat komt: “Wij mogen gebruik maken van deze faciliteiten en geven als tegenprestatie fotolessen aan groep 8. Daarin leggen we de kinderen uit hoe ze het beste kunnen fotograferen en geven inzage in de techniek die bij fotografie komt kijken. De kinderen krijgen ook huiswerk: een foto-opdracht. De resultaten daarvan worden op deze expositie getoond”.

Flinke belangstelling

Direct na de opening trok de expositie veel bekijks. “We mogen ieder jaar rekenen op een flink aantal belangstellenden. Zaterdagmiddag is overigens altijd het drukste uur. We hopen ook morgen weer een flink aantal bezoekers te trekken. In de regel komen we gemakkelijk aan zo’n 250 bezoekers”, vertelt Jan Stout. Hij is lid van het eerste uur, aanvankelijk onder het voorzitterschap van oprichter Martijn Moelker.

Wachten op het oordeel van de vakjury

De laatste jaren is Stout zelf voorzitter. “We zijn best tevreden over de kwaliteit van onze expo. Natuurlijk zijn we helemaal benieuwd wat de vakjury ervan vindt. Morgen aan het eind van de dag wordt dat bekend. Dan zal juryvoorzitter Herman de Pagter bekend maken hoe hij en zijn medejuryleden André Roozenberg en Arend vd Heuvel over het geëxposeerde werk denken.

De keuze van wethouder Cor van Geel

Morgen wordt ook duidelijk hoe het publiek er over denkt. Elke bezoeker wordt gevraagd om zijn keuze kenbaar te maken op een stemformulier. Dat deed in elk geval ook wethouder Cor van Geel vanmiddag. “Ik heb gekozen voor nummer 68. Een mooie natuurfoto met de zon die prachtig door de wolken schijnt. Natuur spreekt mij altijd bijzonder aan”, aldus de wethouder.

Morgenmiddag herkansing

Wie de tentoonstelling nog niet heeft bezocht kan dus morgenmiddag tussen tot 18:00 uur terecht in het gebouw Het Podium, waarin ook de Maria Reginaschool is gevestigd. Het gebouw staat naast het Stadskantoor aan de Waterlinie nummer 1.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl