Lions zamelen waardepunten in voor koffie voor voedselbank

STEENBERGEN – Net als vorige jaren verzamelt Lions Club Steenbergen e.o. Douw Egberts waardepunten die worden verzilverd voor pakken koffie. Deze worden gedoneerd aan de voedselbank. Vorig jaar leverde de kerstactie in onze regio 3.300 pakken koffie op voor voedselbank ‘Goed Ontmoet’.

In onze gemeente kunnen de koffiepunten worden ingeleverd bij Albert Heijn Achterberg in Steenbergen, bij Albert Heijn in Dinteloord, Bij Coop Schrauwen in Kruisland en bij Spar in Nieuw-Vossemeer. Dat gebeurt in de eerste week van december. Vervolgens zullen de ingezamelde punten in de eerste week van het nieuwe jaar door de Lions worden opgehaald en vervolgens geteld en ingeleverd.
“In Nederland leven nog ruim een miljoen mensen – waaronder 35.000 kinderen – onder de armoedegrens. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de voedselbank in hun buurt. Koffie bederft niet en wordt daarom slechts zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. Als je van veertig euro in de week moet rondkomen, dan is een pak koffie vaak te duur”, zo licht Stan Verbraak van Lions Steenbergen toe.

Oogoperaties

Naast deze actie zamelt Lions Club Steenbergen ook oud en vreemd geld in voor oogoperaties in de Derde Wereld. Het opgehaalde bedrag wordt verdubbeld door ‘De Wilde Ganzen’. Vorig jaar leverde deze actie landelijk ruim 130 duizend euro op. Hiermee kunnen 6.000 staaroperaties in de Derde Wereld worden uitgevoerd. De inzamelzuil voor het oud en vreemd geld staat doorlopend bij Hubo in Dinteloord en komt ook op 15 december in de Gummaruskerk te staan. Op die datum wordt de Kunst- en Kerstmarkt georganiseerd. Dan kunnen overigens ook Douwe Egberts waardepunten worden ingeleverd.