Lions verdubbelen Ankie-donatie aan Prinses Maxima Centrum

STEENBERGEN – In januari dit jaar doneerde Lions Steenbergen een bedrag van vierduizend euro aan Stichting Ankie. Dit was de opbrengst van de Kunst en Kerstmarkt die de Lions eind 2019 in de Gummaruskerk hielden. Stichting Ankie koos voor het Prinses Maxima Centrum als einddoel voor deze donatie. Inmiddels is bekend geworden dat dit bedrag via de LCIF-verdubbelaar op achtduizend euro komt.

“Wanneer een project aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunnen we het voordragen bij de Lions Club International Foundation (LCIF) ”, aldus Mario von Bannisseht, president van de Lions club Steenbergen en omstreken. “De LCIF is de charitatieve stichting van de Lions clubs wereldwijd. Jaarlijks schenken ze ca. 20 miljoen US dollars aan grootschalige humanitaire projecten en hulp bij natuurrampen. De LCIF heeft ons project gehonoreerd met een extra subsidie. De gelden hiervoor worden bijeengebracht door contributie van de Lions en vele vormen van schenkingen. Het extra bedrag aan de ‘Stichting Ankie’ is een fantastische manier om onze ‘We Serve’-gedachte in deze moeilijke tijd een eigen gezicht te geven.”

Foto: In januari overhandigde Mario von Bannisseht namens Lions Steenbergen een cheque van vier duizend euro aan Shirley van Overveld van Stichting Ankie. Omdat deze het geld voor het Prinses Maxima Centrum bestemde, wordt het bedrag verdubbeld door Lions Club International Foundation (LCIF).