Lintje voor Jac Pellis bij opening Siemburg

KRUISLAND – Bij de officiële opening van de Multifunctionele Accommodatie in Kruisland heeft Jac Pellis (68) vanochtend een koninklijke onderscheiding ontvangen. Directe aanleiding voor het lintje dat waarnemend burgemeester Joseph Vos aan de Kruislander uitreikte, is Pellis’ intensieve betrokkenheid bij de bouw van het nieuwe Siemburg, maar hij heeft zijn sporen in de jaren daarvoor ook al ruimschoots verdiend met vrijwilligerswerk op allerhande gebied.

Zo was hij vele jaren actief voor de handbalvereniging in zijn vorige woonplaats Heerle, waar Pellis ook een bijdrage leverde aan de realisatie van het sportcomplex.

Achttien jaar geleden verhuisde hij met zijn gezin naar Kruisland. Daar nam hij zitting in het bestuur van de Zonnebergschool, werd hij in 2004 technisch manager van het koor Gossie Nokkie en spande de kersverse decorandus zich dus nadrukkelijk in voor de totstandkoming van het nieuwe gemeenschapshuis.

De ‘bouwpastoor’ mocht eerder ook al de eerste steen leggen en verdiende zijn koninklijke onderscheiding volgens Vos voornamelijk met werk achter de schermen, waardoor anderen hun hobby(‘s) kunnen uitoefenen. ,,Ik ben er blij mee, maar ook verlegen,’’ reageerde Pellis. ,,Blij omdat ik er van hou om te werken voor de gemeenschap. Verlegen omdat ík ‘m krijg en anderen, die dit ook verdienen, niet.’’

De opening van Siemburg gebeurde middels het onthullen van een nieuw naambord, door waarnemend burgemeester Vos, wethouder Miriam Termeer, gedeputeerde Brigite van Haaften van de provincie Noord-Brabant en voorzitter Ad Hellemons van de Stichting Dorpshuis Kruisland.