Lintje voor brandweermannen Van Drunen en De Kock

STEENBERGEN – Met een grootscheepse oefening nam de Steenbergse brandweer onlangs al afscheid van Bert van Drunen en Wim de Kock, die beiden 35 jaar deel uitmaakten van het korps en vanavond – als dank voor bewezen diensten – alletwee een koninklijke onderscheiding in ontvangst mochten nemen, uit handen van waarnemend burgemeester Joseph Vos.

Wim de Kock (links) en Bert van Drunen.

De lintjes werden uitgereikt tijdens een feestavond van de brandweer, in de kazerne aan de Molenweg, waar de 57-jarige Van Drunen – in het dagelijks leven hoofd Realisatie & Beheer bij de gemeente Steenbergen – tot voor kort teamleider was.

Op 1 januari 1979 zette hij zijn eerste schreden op het brandweerpad, tegelijkertijd met De Kock (54), die naast zijn vrijwillige activiteiten voor het korps werkzaam was en is bij autobedrijf Iriks in Steenbergen.

De Steenbergenaren trokken in de loop der jaren gelijk op als het ging om de diploma’s die zij behaalden, zoals brandwacht 1ste klasse, hoofdbrandwacht. Brandmeester en instructeur. De Kock was ook steevast de drijvende kracht van het korps bij brandweerwedstrijden.