Lindenburgh half februari leeg

STEENBERGEN – De huidige bewoners van De Lindenburg verhuizen half februari naar Nieuw-Vossemeer, waar zij zullen verblijven totdat naar verwachting medio 2018 de nieuwbouw van het verpleeghuis in Steenbergen gereed is. De sloopwerkzaamheden nemen waarschijnlijk eind maart, begin april een aanvang en gaan circa tien weken duren. De polikliniek van het Bravis-ziekenhuis verhuist normaal gesproken half maart (tijdelijk) naar Onze Stede.

Dat alles kregen gisteravond de omwonenden te horen die gehoor hadden gegeven aan de uitnodiging van tanteLouise-Vivensis voor een informatieavond over de plannen van de zorginstelling.

Hoe het nieuwe complex eruit komt te zien, wordt pas in een later stadium bekend gemaakt, aan het ontwerp wordt momenteel nog druk gewerkt. Vast staat wel dat het bestaande bestemmingsplan hierbij leidend is, wat betekent dat ook de nieuwbouw niet meer dan een begane grond en één verdieping krijgt, met een maximale hoogte van acht meter.

Het gebouw zal compacter zijn dan de huidige accommodatie, zo gaven bestuursvoorzitter Jef Pelgrims en zijn verantwoordelijke medewerkers te kennen, maar gaat straks wel ruimte bieden aan 120 bewoners, die allemaal een eigen kamer met eigen sanitair krijgen.

Meer parkeerplaatsen op eigen terrein

In het huidige verpleeghuis wonen op dit moment nog zestig mensen, dat waren er maximaal negentig. Het pand dateert uit 1994 en is zodoende nog niet afgeschreven, maar voldoet ook niet meer aan de zorg- en bouwkundige eisen van deze tijd, laat staan die van de toekomst.

Hoewel het aantal patiënten toeneemt, hoeven de buurtbewoners niet bang te zijn voor meer parkeerdruk, want het aantal parkeerplaatsen op het eigen terrein van De Lindenburg wordt uitgebreid van 24 naar circa 60.

Bij de sloop wordt alles gedaan om de overlast voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken, al valt een tijdelijke toename van vrachtverkeer niet te voorkomen, in verband met de afvoer van het puin. Voordat de werkzaamheden beginnen, wordt in de directe omgeving de staat van alle huizen opgenomen, om later eventueel geleden schade te kunnen vaststellen.