Lindenburgh gaat tegen de vlakte

STEENBERGEN – Binnen werd er de afgelopen weken al druk gewerkt aan de sloop van De Lindenburgh, maar die werkzaamheden onttrokken zich goeddeels aan het oog van de voorbijgangers. Sinds gisteren echter is ook aan de buitenkant overduidelijk te zien dat het verpleeghuis nu daadwerkelijk tegen de vlakte gaat.

Half februari verhuisden de bewoners al naar een tijdelijke accommodatie aan de Ambacht in Nieuw-Vossemeer, eind maart vertrok ook de polikliniek van het Bravis-ziekenhuis uit het pand, dat volgens zorgorganisatie tanteLouise, ondanks z’n relatief jonge leeftijd, niet langer voldeed aan de eisen van deze tijd.

Als de sloop eenmaal zijn beslag heeft gekregen, wordt er op dezelfde locatie een nieuw verpleeghuis gerealiseerd, met ruimte voor twee keer zoveel bewoners als voorheen het geval was. Zij krijgen allemaal een aparte kamer met eigen sanitair. Daarnaast komen er ook gezamenlijke voorzieningen.
Bedoeling is ook dat polikliniek, die nu zolang bij Onze Stede is gevestigd, mettertijd weer terugkomt bij de nieuwe Lindenburgh.

Foto's Stefan Uijtdewilligen