Liggers geplaatst voor viaduct over aquaduct A4

STEENBERGEN – De uitkijktoren bij het aquaduct was vandaag de plek bij uitstek om goed te kunnen zien hoe zes liggers 36 meter lang en een gewicht van maar liefst 80 ton per stuk werden geplaatst ten behoeve van het viaduct dat de Westhavendijk over het aquaduct van de A4 gaat voeren.

De publieke belangstelling voor het karwei op voornoemde locatie bleef dan ook niet achterwege. Nadat vanmorgen vroeg een grote kraan was opgesteld, arriveerde rond de klok van half tien de eerste ligger.

Omstreeks drie uur werd nummer zes aangebracht. De werkzaamheden verliepen volgens plan, maar zijn met het plaatsen van de liggers nog niet klaar: de voltooiing van het viaduct – Fort Henricus genaamd – duurt nog wel een paar maanden. Volgens omgevingsmanager Joep de Greef van Rijkswaterstaat moet de ‘overbrugging’ van het aquaduct in oktober klaar zijn. Dan gaat, na ruim twee jaar, ook de Westhavendijk weer open.

Zeelandweg Oost nog niet terug open

Het slechte weer van de afgelopen dagen gooide roet in het eten bij de werkzaamheden op de Zeelandweg Oost. De nieuwe verbinding aldaar – ook middels een viaduct – over de toekomstige snelweg zou vanmorgen in alle vroegte open gaan voor het verkeer.

Weersgevoelige activiteiten zoals het aanbrengen van (geluidsarm) asfalt en wegmarkeringen konden echter niet doorgaan zoals de Aannemerscombinatie A4 Steenbergen had gepland. Naar verwachting duurt het nog tot aanstaande donderdag, zes uur ’s morgens, voordat deze aansluiting gereed is.