‘Liefdesconcert’ van Sasso Montanari

STEENBERGEN – De liefde voert zondag 15 november de boventoon bij het concert dat kamerkoor Sasso Montanari dan ten beste gaat geven in de Nederlandse Hervormde Kerk, waarbij onder de noemer ‘Cour d’amours’ (Hof der Liefde) grote delen van de Liebesliederwalzer van Johannes Brahms en van de Carmina Burana van Carl Orff worden uitgevoerd.

Alle werken hebben als gemeenschappelijke deler dat ze de liefde, in al haar facetten, bezingen. Zo zouden de walsen uit de Liebesliederwalzer opus 52 van Brahms geïnspireerd zijn door zijn vergeefse liefde voor de pianiste Clara Schumann, de vrouw van componist Robert Schumann. Zeer toegankelijke, afwisselende muziek met lichte teksten, die de toehoorders vrolijk zullen stemmen.

Momenten van geluk

De Carmina Burana kent drie grote thema’s, te weten lente/zomer, de herberg en de liefde, en wordt omlijst door de hymne aan Fortuna, de godin van het (nood)lot. De teksten van dit meesterwerk zijn in de 12de eeuw geschreven door leerlingen en monniken van de Benedictijnenabdij in het Duitse Beuren. De essentie ervan is dat men moet genieten van momenten van geluk, omdat die slechts kort van duur zijn.

Gastartiesten

Oorspronkelijk schreef Orff de begeleiding voor twee piano’s en slagwerk, later maakte hij een orkestbewerking, maar Sasso Montanari voert de pianoversie uit, met achter het klavier Anne Christie Lammerts van Bueren en Henny Besling, beiden verbonden aan het CKB in Bergen op Zoom. Leden van muziekvereniging Volharding Steenbergen, onder leiding van Caio Bouwens, nemen het slagwerk voor hun rekening.

Het Steenbergse kamerkoor is voor deze gelegenheid uitgebreid met gastzangers uit de regio. Zo verzorgt de Bergse Eline Delis de sopraansolo en Vlaming Dries de Crom is de bariton van dienst.

Dirigent Janno den Engelsman uit Bergen op Zoom heeft de algehele leiding over het concert, dat om 15.30 uur begint. De kerk is vanaf 15.00 uur geopend, zodat de bezoekers van tevoren alvast een bakje koffie kunnen nuttigen. De toegangsprijs bedraagt 15 euro p.p. Reserveren is mogelijk via www.kamerkoor-sassomontanari.nl