‘Liefde vor de leut’ is Strienestads karnavalsmotto

STRIENESTAD – Tijdens een speciale en zelfs historische uitzending bij Stichting Lokale Omroep Steenbergen (SLOS) worden op dit moment de motto’s waarmee Strienestad, Pompedurp en ’t Vosse-ol een nieuw carnavalsseizoen ingaan, bekendgemaakt. Het Strienestadse motto was als eerste aan de beurt. Met ‘Liefde vor de leut’ gaat Strienestad een heel bijzonder leutseizoen in

Het oorspronkelijke plan was dat de Stichting Karnaval Steenbergen (SKS), Stichting Karnaval Kruisland (SKK) en Carnavals Vereniging ’t Vosse-ol samen een film op zouden nemen die op deze bijzondere 11de van de 11de vertoond zou worden. De meest recente coronamaatregelen zetten een streep door dat idee. Gelukkig draait carnaval vooral om de kunst van het improviseren en dus schakelden de organisaties over naar plan b. Zij namen alle drie afzonderlijk een filmpje op waarin de gevolgen werden gepresenteerd en de motto’s bekendgemaakt.

Liefdescaravan

De opening van de avond werd verzorgd door ‘Robert ten Brink’. Hij was met de liefdescaravan neergestreken in Strienestad. Door een heuse videoboodschap vanuit ’t Vosse-ol voor Nar Boowke werden de eerste raadsels rondom het nieuwe motto ontrafeld.

Oog gericht op de boerenkool

Onder aanvoering van Jan Oorlog, schakelden alle Bietboeren en Meerminnen over naar het Strieniusplein, waar met de hand op de dweil en de ogen gericht op de boerenkool de traditionele leuteed werd afgelegd bij het beeldje van de Meermin.

Carnaval 2021

Hoewel de precieze invulling van de komende carnaval nog niet bekend is en ongetwijfeld een dik coronastempel zal dragen, staat al wel vast dat ook deze keer Steenbergen verandert in Strienestad. De Stichting Karnaval Steenbergen wil graag samen met alle Bietboeren en Meerminnen “op gepaste en veilige wijze een liefdevolle en leutige invulling geven aan het leutigste feest van het jaar. Want ook in deze tijd geldt: de liefde vor de leut zal altijd blijven bestaan!”

Het nieuwe leutinsigne is vanaf morgen voor drie te koop bij Primera de Gilles. Het insigne van deze bijzondere carnaval mag natuurlijk niet ontbreken in ieders leutcollectie!

Voor nadere informatie zie de website www.strienestad.nl, de Facebookpagina van de Stichting Karnaval Steenbergen of de Strienestad-app !

Om 20.00 uur wordt het motto van ’t Vosse-ol bekendgemaakt. Elf minuten later is Pompedurp aan de beurt.

(Door Dasja Abresch)