Licht uit in ‘Nacht van de Nacht’

STEENBERGEN – De Gummaruskerk en de Nederlands Hervormde kerk staan komende zaterdagavond niet, zoals gewoonlijk, in de spotlights. De schijnwerpers die beide gebouwen normaal gesproken zo mooi uitlichten blijven dan even uit in het kader van ‘De Nacht van de Nacht’.

Op deze manier laat ook de gemeente Steenbergen zien dat zij aandacht heeft voor het terugdringen van (overbodig) energiegebruik. De gemeente roept bedrijven en inwoners op om het goede voorbeeld te volgen door zaterdagavond en ’s nachts bijvoorbeeld sier- en reclameverlichting uit te schakelen.

‘De Nacht van de Nacht’ wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden. Door heel de provincie worden activiteiten georganiseerd om het publiek te attenderen op zowel energiezuinigheid als op de schoonheid en het belang van de duisternis.

De gemeente Steenbergen kiest bij het plaatsen van nieuwe straatverlichting tegenwoordig bewust voor energiezuinige led-lampen en heeft ook energiescans uitgevoerd om het energieverbruik in alle gemeentelijke accommodaties waar mogelijk te beperken.