Lian Korst (CDA) door verhuizing uit gemeenteraad

STEENBERGEN – Lian Korst neemt per 1 maart ‘noodgedwongen’ afscheid van de Steenbergse raad, omdat zij door een verhuizing naar Klutsdorp nét in buurgemeente Bergen op Zoom komt te wonen. Daarnaast staat zij op een verkiesbare, vijfde plaats op de lijst van het CDA bij de waterschapsverkiezingen, die op 18 maart worden gehouden.

,,Ik had het waterschap sowieso niet meer willen combineren met het raadslidmaatschap,’’ vertelt Lian Korst desgevraagd. Zij werd bij de raadsverkiezingen van vorig jaar maart met voorkeurstemmen gekozen en heeft haar besluit nog maar net officieel binnen de partij bekendgemaakt.

,,Ik moet zelf ook nog wel even aan het idee wennen,’’ zegt ze, in de wetenschap dat raadsleden per se woonachtig moeten zijn in de gemeente waar zij als volksvertegenwoordiger functioneren. Ook al blijft ze dan op schootsafstand.

Reden om te verhuizen is dat Korst en haar man hun bedrijfswoning op de Kladde overdoen aan hun zoon, die op termijn de familieboerderij gaat overnemen. ,,Een ontwikkeling waar wij heel blij mee zijn.’’

Volgens voorzitter Ewout van den Berg van de plaatselijke CDA-afdeling wordt burgercommissielid Jurgen Huijbregts uit Dinteloord, die de vorige periode namens het CDA in de raad zat, als eerste benaderd om de zetel van Korst over te nemen. Hij was de eerstvolgende op de kieslijst.