Lezing over voetreis naar Santiago de Compostella

STEENBERGEN – Jaarlijks lopen alleen al naar Santiago de Compostella zo’n tweehonderdduizend pelgrims. Morgen -maandag 27 november- vertelt René Heinrichs bij de KBO Steenbergen over zijn belevenissen tijdens die voettochten. Hij maakte deze wandeling zelfs acht keer.

René Heinrichs vertrok te voet vanuit het plaatsje Saint-Jean-Pied-de-Port in de Franse Pyreneeën richting het Spaanse gehucht Roncevalles. Het is de klassieke eerste etappe van de achthonderd kilometer lange camino Francés richting Santiago de Compostella. Dit is de Noord-Spaanse pelgrimsplek waar volgens overlevering de apostel Jacobus begraven ligt. Ondanks een wat mindere conditie wist Heinrichs zijn eerste tocht te volbrengen en later deed hij dat dus nog zeven keer over. Ongetwijfeld een boeiend verhaal, zowel voor niet-wandelaars als voor hen die het plan hebben dit zelf ook nog eens te proberen.

De lezing wordt op maandag 27 november in ontmoetingscentrum ’t Cromwiel gehouden. Aanvang is om 13.30 uur (de zaal gaat open om 13.00 uur). Leden van KBO – Steenbergen hebben vrij entree, aan niet-leden wordt 3 euro bijdrage gevraagd voor onder andere een kop koffie of thee bij binnenkomst.