Lezing over het Nieuwe Donorregister in de bibliotheek

STEENBERGEN – Op maandag 16 november wordt in de Steenbergse bibliotheek een lezing gegeven over het nieuwe donorregister, dat half dit jaar in werking is getreden. Daarnaast is het goed om te weten dat mensen met vragen tijdens openingstijden van de bieb hier terecht kunnen. De verwachting is dat steeds meer mensen met vragen zullen komen.

“Half november ontvangen inwoners van de gemeente Steenbergen een brief van de overheid over het nieuwe donorregister”, aldus Margriet Gritter. Zij is consulent ‘Leven Lang Leren’ bij bibliotheek West-Brabant.

Gastspreker

“Vijftig procent van de mensen in de gemeente Steenbergen heeft nog geen keuze gemaakt. Veelal omdat ze niet precies weten wat orgaandonatie inhoudt en hoe het allemaal werkt. Bibliotheek West-Brabant houdt daarom lezingen en webinars om mensen te informeren. Een van die lezingen zal in de bibliotheek van Steenbergen plaatsvinden. Op 16 november van 14:00 tot 16:00 uur. Er zal een gastspreker vertellen over orgaandonatie en daarna zal er mogelijkheid zijn om te oefenen met het aanmaken van een DigiD en het invullen van de keuze”.