Lezing over de toekomst van de kerk

REGIO – De commissie ‘Vorming en Toerusting’ van de protestantse gemeente Nieuw-Vossemeer en Halsteren organiseert op dinsdagavond 6 november in de St. Martinuskerk in Halsteren een lezing over de toekomst van de kerk. Die wordt gegeven door de bisschop van ’s Hertogenbosch, Gerard de Korte. De lezing begint om 19:30 uur.

De Korte (63) studeerde geschiedenis en theologie. Hij promoveerde in 1994 in de theologie met het proefschrift ‘Pastoraat van de verzoening’. Binnen de bisschoppenconferentie heeft hij ‘kerk en samenleving’ als aandachtsgebied.
In zijn lezing zal hij eerest terugblikken op het recente verleden. Vervolgens schetst hij de situatie van de kerk – met name de Protestantse en Rooms Katholieke kerk – in het huidige Nederland. Daarbij staat de spreker stil bij de actuele uitdagingen. Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
Toegang tot de lezing is gratis. Bij de uitgang kan wel een vrijwillige bijdrage worden gegeven ter bestrijding van de onkosten. Vanaf 19:15 uur is de kerk geopend. Bezoekers worden ontvangen met koffie of thee. Iedereen is welkom.