Lezing ‘De Terugkeer Van’ door Cees van Kempen

NIEUW-VOSSEMEER – Op uitnodiging van heemkundekring Ambachtsheerlijkheid Nieuw-Vossemeer verzorgt Cees van Kempen op donderdag 17 november een lezing in gemeenschapshuis De Vossenburcht over zijn productie ‘De Terugkeer Van…’ De succesvolle natuurfilmer uit Nieuw-Vossemeer, maakte onder deze noemer een veelbekeken en (internationaal) hoog gewaardeerde serie over de terugkeer van de ijsvogel, de bever en de torenvalk.

Van Kempen zal tijdens de lezing vooral ingaan op de films die grotendeels in onze eigen gemeente zijn opgenomen. ‘De Terugkeer Van de Torenvalk begint weliswaar op Schiphol, maar verplaatst zich al gauw naar een boerderij aan de Tolsedijk in Nieuw-Vossemeer.

Voor ‘De Terugkeer Van de IJsvogel’ hoefde Van Kempen niet verder van huis dan het Schelde-Rijnkanaal en de Slikken van De Heen. Hoge ogen gooide hij boven alles met de unieke beelden vanuit een ondergronds nest. Hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen, doet de natuurfilmer volgende week allemaal uit de doeken.

Zijn voor iedereen toegankelijke lezing begint om 19.30 uur. Leden van de heemkundekring hebben gratis toegang, aan niet-leden wordt een bijdrage van 3 euro p.p. gevraagd.