Leven, leren, lachen en groeien in de natuur met In4outdoor

NIEUW-VOSSEMEER – Met haar bedrijf ‘In4outdoor’ wil de Nieuw-Vossemeerse Leonie Ten Hove het kind terug in de natuur krijgen. Geen uren binnen achter beeldschermen maar buitenspelen en genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Als het aan haar ligt, gaat haar plan vanaf eind augustus verwezenlijkt worden: een natuurgebied+ in de driehoek Molenweg/ Tolsedijk/ Boerengorsweg. Inclusief blotevoetenpad, paddenpoel, moestuin en Finse hut. Een plek waar kinderen respect en betrokkenheid voor de natuur en elkaar leren. Momenteel liggen de plannen ter inzage op het gemeentehuis.

Leonie Ten Hove is geen onbekende op het dorp. Ze werd er geboren, groeide erop en woont er nog steeds. Omstandigheden maakten dat zij haar werkzame toekomst moest heroverwegen: “Ik heb een schat aan kennis en ervaring die ik heel graag in wil zetten voor lokale, maatschappelijke activiteiten.”

Band met de natuur

De ‘core business’ van ‘In4outdoor’ is om het opgroeiende kind in de basisschoolleeftijd en de jeugd een band op te laten bouwen met de natuur door middel van een breed scala outdoor-activiteiten.  “We werken vooral educatief  met jongeren,” legt Leonie Ten Hove uit. “Daarnaast bieden we een programma voor volwassenen aan. Yoga bijvoorbeeld.”

“Ik hou van de rust”

Leonie wil eenieder die zich zorgen maakt over eventuele grootschaligheid of toeloop van mensen geruststellen. “Ik kom van hier, hou van de rust en het landschap. Ik wil juist anderen ervan laten genieten en de kinderen ervan laten leren, in laten opgroeien. Ik zou nooit iets doen dat dat aan zou tasten.”

Natuurlijke vormen

Haar plannen moeten werkelijkheid worden aan de buitenrand van Nieuw-Vossemeer op een spie land tussen de Molenweg, Tolsedijk en Boerengorsweg. “Het is nu nog een nietszeggend stukje grasland, maar het wordt een prachtig natuurgebied. Met bomen, een paddenpoel, een moestuin; alles natuur.” Omdat er nu eenmaal een gebouw moet komen met toiletvoorzieningen en een ruimte waar activiteiten bij slecht weer plaats kunnen vinden, koos Leonie voor een Finse Kota. “Vanwege de natuurlijke vormen die in het landschap passen.”

Water filteren

Bij ‘In4outdoor’ leren kinderen in de toekomst onder meer zogenaamde Bushcraft-technieken om in de natuur te overleven. Hoe je water filtert of vuur maakt en waar je eetbare planten aan herkent bijvoorbeeld. Verder biedt het bedrijf natuureducatie waarmee kinderen leren wat er groeit en bloeit en hoe dat eigenlijk zo komt. Maar ook educatieve spelvormen om het opgroeiende kind weerbaarder te maken en in zijn eigen kracht te zetten. Verder maken creatieve workshops voor kinderen en volwassenen, kinderfeesten, themaboxen en avonturentochten deel uit van de menukaart.