Leutfeest komt daverend uit de startblokken

STEENBERGEN – In Strienestad, Pompedurp en ’t Vosse-ol is carnaval 2013 officieel van start gegaan. Kruisland beet gisteravond het spits af, met de sleuteloverdracht door wethouder Bert van Kesteren aan Prins Jurgen I. Burgemeester Saskia Bolten gaf vanmiddag de macht voor vier dagen uit handen aan Prins Strienius V van Strienestad en wethouder Cor van Geel deed dat in Nieuw-Vossemeer aan Prins Ruud I.

Burgemeester Saskia Bolten hield het, op het bordes van het Leutpeleis in de Kaaistraat, kort maar krachtig. 'Daor gaon we meej in zeej!' sprak ze Prins Strienius V toe, die voor het eerst de stadssleutel in ontvangst mocht nemen. Hij nodigde de massaal toegestroomde bietboerkes en meerminnekes toe om allemaal mee in zee te gaan en dat verzoek was gezien de animo voor de Kinderoptocht zeker niet aan dovemansorgen gericht.

Jeugdprins Tijmen hield een speciale toespraak om zijn nieuwe grote voorbeeld welkom te heten en 'showde' trots zijn nieuwe prinsenpakje, waarbij hij de moeder van de leutvorst bedankte voor het maken. Mussenkoning André Jochems onthulde voor de laatste keer de mus, hij hangt zijn geweer dinsdagavond na 11 jaar immers aan de wilgen.