Leut in Strienedurpke stijgt tot grote hoogte bij drukbezochte optocht

DE HEEN – De tijd van het jaar in acht genomen, lieten de weergoden zich vanmiddag van hun beste kant zien, waardoor het publiek in De Heen rijen dik langs de kant van de weg stond om de optocht van ’t Strienedurpke te bewonderen.

Het jaarlijkse carnavalsfeest op De Heen begon met de sleuteloverdracht door wethouder Cors Zijlmans aan Prins Strienius V, die blij was om zoveel leutige wolkentoetjes te zien en ook zijn bewondering niet onder stoelen of banken stak voor de grote wagens, die soms bijna tot in de wolken reikten.

Trots zei hij bovendien te zijn op het feit dat BC Deen deze carnaval de prinsenwagen heeft ‘geleverd’. John van der Zande van deze bouwclub werd bij de sleuteloverdracht in het zonnetje gezet en greep de gelegenheid aan om de ‘geen ’uis-orde’ uit te reiken aan wethouder Zijlmans.

,,De politiek moet zich nog maar eens goed achter de oren krabben over wat zij gedaan heeft,’’ sprak Van der Zande, verwijzend naar de afwijzing voor de realisatie van een eigen loods voor BC Deen, waardoor de bouwers zich nu genoodzaakt zien het bijltje erbij neer te gooien. Dit gegeven droegen zij in de optocht uit met een uitvaart; de act was goed voor de eerste prijs bij de grote groepen.

Bij de grote wagens gingen De Leuttrappers uit Dinteloord met de eerste prijs aan de haal. BC de Mini Torenbouwers zegevierde bij de kleine wagens, BC Boerentrien (Claudia Laurijsse) bij de kleine groepen, de dames van d’oge T(ee) (Miranda v.d. Pligt en Jolanda Bos) bij de paren, en Willemijn Rog eindigde bovenaan in de categorie enkelingen, zo bleek bij de prijsuitreiking en de ‘afterparty’ in de tot feestzaal omgetoverde loods van de familie Van Trier.