Leuke, leerzame én smakelijke dag voor scootmobielers

STEENBERGEN – Normaal rijdt de Plusbus door de gemeente Steenbergen om ouderen van hot naar her te rijden. Maar vandaag rijdt de bus op een slakkengangetje achter haar eigen doelgroep aan. Voor de zesde keer organiseren de Plusbus-vrijwilligers een Scootmobieltocht door de polders van Steenbergen. Twintig deelnemers en een tiental vrijwillig  begeleiders trekken door het poldergebied tussen Steenbergen en Kruisland met hier een daar een leerzame en smakelijke tussenstop.

Om half elf vanmorgen vertrok de stoet vanaf gemeenschapshuis De Vaert op de Welberg. Via de Krommeweg en de Afgeslechtedijk koersten zij op de eerste stop van de dag af: Boomkwekerij Verbeek. Hier kregen zij aan de hand van een diapresentatie en een rondleiding uitgebreid informatie over de vruchtboomkweker die al 35 jaar in Steenbergen gevestigd is.

Na een smakelijk picknick aan het Bovensas stoomden de scootmobielen in een streep door naar De Commerce voor een frisse versnapering op het nieuwe terras van het Kruislandse etablissement. Vanmiddag wordt de gezellige dag besloten met een bezoek aan de Firma Van Meir Uien BV aan de Boonhil.

Foto’s: Dasja Abresch©Steenbergse Courant