‘Leste lootjes’ voor Strienestadse prinsenwagen

STEENBERGEN – De Stichting Karnaval Steenbergen grijpt de Steenbergse Jaarmarkt van komend weekeinde aan om van start te gaan met de zogenoemde ‘leste lootjes’-loterij, waarvan de opbrengst wordt gebruik voor de aanschaf van een eigen prinsenwagen.

Bedoeling is dat prins en (jeugd)gevolg met ingang van carnaval 2017 over een eigen carnavalswagen kunnen beschikken, om mee te rijden in de optochten van De Heen, Welberg en Steenbergen.

De voorbije jaren was de SKS hiervoor afhankelijk van bouwclubs uit Steenbergen en omgeving, waarvan een prinsenwagen werd gehuurd. Dat wordt volgens voorzitter Richard Krijnen echter steeds moeilijker, omdat het aantal bouwclubs in onze gemeente en de regio is afgenomen. Niet elke carnavalswagen leent zich bovendien voor het gebruik als prinsenwagen.

Vandaar de wens van de SKS om voor ‘eigen vervoer’ te gaan zorgen. Wie daaraan een steentje wil bijdragen, kan zowel tijdens de Jaarmarkt als daarna ‘leste lootjes’ kopen, die voor niet meer dan 1 euro per stuk worden aangeboden. De trekking is op de 11de van de 11de.  Er zijn meerdere leutige prijzen te winnen, maar wie lootjes koopt heeft eigenlijk altijd prijs, want vanaf 12 november geeft elk lot recht op een leuk voordeeltje bij Leys in Steenbergen en/of cafetaria Koch op de Welberg.