Leonie ten Hove presenteert ‘Avonturengids voor kids’

NIEUW-VOSSEMEER –Het leven is één groot avontuur, je moet het alleen willen beleven. Volgens de Nieuw-Vossemeerse Leonie ten Hove wacht er een avontuur achter iedere boom en onder iedere steen. Je moet het alleen willen zien. Speciaal voor kinderen schreef zij er een boek over: In4outdoor Avonturengids voor kids. Een verzameling van tientallen avonturen zoals stenen ketsen, bloemen eten, lekker modderen, een muziekmuur bouwen, een mini-museum of een vulkaan maken, stroom uit de fruitschaal halen en ga zo maar door. Aanstaande vrijdag wordt het boek gepresenteerd. In de gemeente Steenbergen mag wethouder Esther Prent het eerste exemplaar in ontvangst nemen op basisschool De Nieuwe Veste.

Als oprichter van het Vosmeerse outdoorbedrijf en recreatief educatiecentrum In4outdoor is Ten Hove allang geen onbekende meer. Met tomeloze energie zet zij zich de afgelopen jaren in om kinderen met de natuur te verbinden onder het motto ‘Leef, lach, leer en groei in de natuur’. Daarnaast richtte zij onlangs Green2Play op, een concept voor educatieve speelnatuur en buitenleslokalen.

Wereldse inspiratie

“Onze belangrijkste drijfveer is onze missie om alle kinderen in contact te brengen met de natuur,” vertelt Leonie. “Het afgelopen jaar zijn de mogelijkheden daartoe beperkt geweest, maar daardoor had ik wel de tijd om dit boek te schrijven.” Een boek vol avonturen in de vorm van leuke activiteiten voor binnen en buiten. Alle benodigdheden zijn te vinden in de natuur of in eigen huis. De ideeën voor de ruim vijftig avonturen vond Leonie over de hele wereld. “Sommigen heb ik zelf verzonnen, anderen heb ik overgenomen of aangepast. Vergelijk het maar met een kookboek.” De auteur benadrukt dat het boek niet alleen voor kinderen is. “Juist ook vaders, moeders, opa’s en oma’s kunnen hier veel inspiratie uithalen om leuke dingen met de kids te doen.”

De activiteiten, creaties en experimenten zijn volgens haar toegankelijk voor alle kinderen. Of zij nu van knutselen houden, onderzoekend zijn of vooral willen ravotten. Alle avonturen hebben een leerzaam karakter, maar dat ligt er niet dik bovenop.

Hart onder de riem

Degenen die de ‘In4outdoor Avonturengids voor kids’ al mochten zien, zijn er laaiend enthousiast over. Zoals de onderwijsstichting Abbo en kinderopvang Mammaloe die besloten het boek cadeau te doen aan al hun kinderen om hen een hart onder riem in deze moeilijke tijd. “Sinds de oprichting van In4outdoor hebben wij veel contact met ABBO omdat onze visies op het opgroeiende kind elkaar raken,” aldus Leonie die er om die reden voor koos om de ‘Avonturengids voor kids’ vandaag op twee ABBO-scholen te lanceren: De Rode Schouw in Halsteren en De Nieuwe Veste in Steenbergen. De scholen nemen de gelegenheid te baat om een feestelijke dag vol natuur-activiteiten te organiseren.

In de stille coronamaanden schreef Leonie ten Hove de ‘In4outdoor Avonturengids voor kids’. Vandaag krijgen alle kinderen van onderwijsstichting ABBO en kinderopvang Mammaloe het boek cadeau.

[door Dasja Abresch]

Beelden bij dit artikel