Leo Osseweijer op weg naar de 1,5 ton voor KiKa

WELBERG – In aanloop naar de jaarwisseling is Leo Osseweijer uit Welberg weer in training gegaan, om op 15 april 2019 zijn tiende én laatste marathon te lopen voor Stichting KiKA (Kinderen Kankervrij). In de loop der jaren liep de nu 59-jarige kilometervreter al zo’n 128.000 euro (!) bijeen voor dit goede doel. ,,Ik weet dat het erg ambitieus is, maar ik zou uiteindelijk graag de anderhalve ton willen halen,’’ stelt Osseweijer. Steenbergse Courant heeft het goede voornemen om de Welbergenaar een extra duwtje in de rug te geven. U ook?

In de wetenschap dat hij Abraham zou gaan zien, zette Leo zo’n tien jaar geleden het volbrengen van een marathon bovenaan zijn bucketlist. Hij kreeg de smaak flink te pakken en heeft er inmiddels zeventien op zijn naam staan. Waarvan negen voor KiKa.

Top 5-sponsorwerver

Nu heeft Leo niet alleen rappe benen, maar ook een vlotte babbel, waardoor hij erin slaagde om tal van particulieren en bedrijven warm te maken voor een sponsorbijdrage. Met de genoemde 128.000 euro behoort Leo nota bene tot de vijf grootste sponsorwervers van KiKa, waarvan hij bovendien ambassadeur is. Zodoende brengt hij o.a. ook bezoeken aan projecten die vanuit KiKa worden ondersteund. ,,Het behoeft volgens mij sowieso geen nadere uitleg waarom het zo belangrijk is en blijft om geld in te zamelen voor onderzoek naar en de behandeling van kanker bij kinderen. Je zult het maar meemaken…’’

Benefietconcert- en diner

De voorbije jaren heeft Leo niet alleen de benen onder z’n kont vandaan gelopen, maar ook drie keer het lokale muziekevenement ‘Rock for KiKa’ georganiseerd. Uiteraard ook weer om geld in het laatje te brengen voor hetzelfde goede doel. De vierde editie van het benefietconcert wordt op zaterdag 23 maart gehouden in de theaterzaal van Myra Ceti, met optredens van de bands Zero Friction en Frontaal. Kaarten zijn in de voorverkoop al verkrijgbaar voor 6 euro per stuk. Een week later, op zaterdag 30 maart, kunnen fijnproevers die hun steentje willen bijdragen aanschuiven voor een benefietdiner bij restaurant In de Oude Stempel in Steenbergen.

Six Star Finisher

Vervolgens nadert de grote dag, want op 15 april zal Leo voor de laatste keer aan de start staan van een marathon. En wat voor één. Ervan uitgaand dat hij de eindstreep haalt, mag hij zich daarna ‘Six Star Finisher’ noemen. ,,Dan bereik ik ook mijn persoonlijke ambitie en heb ik de zes meest prestigieuze marathons van de wereld uitgelopen. Naast Boston zijn dat de marathons van Londen, New York, Berlijn, Tokyo en Chicago,’’ aldus Osseweijer, die vooralsnog ettelijke honderden trainingskilometers voor de boeg heeft.

Beste beentje voor

Een man die zijn beste beentje al zo lang voorzet voor zó’n goed doel, verdient wat Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl betreft alle steun die hij maar kan krijgen. Vandaar dat wij onze huis aan huis-editie van vrijdag 25 januari in het teken stellen van Gezondheid & Welzijn, waarbij we 10% van de advertentieopbrengst van deze special schenken aan KiKa.
Bedrijven en organisaties kunnen zich in deze editie op een bijzondere manier presenteren, voor meer informatie daarover kunnen belangstellenden contact opnemen met onze communicatiemedewerker John Nijssen via johnnijssen@steenbergsecourant.nl of 06-23162068.

Bijdragen

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan Leo’s ultieme missie, kan dit sowieso doen via de internetpagina https://2019.runforkikamarathon.nl/leo-osseweijer
Deze link is ook te vinden op de eigen pagina van onze Welbergse marathonman op KijkopSteenbergen.nl. Langs deze weg pagina laat Leo de komende tijd bovendien weten hoe het met zijn voorbereidingen gaat en deelt hij uiteenlopende nieuwtjes over voornoemde activiteiten en KiKa.
Voor nadere inlichtingen is hij zelf bereikbaar via leoosseweijer@ziggo.nl en/of  06-15583339.

Foto: Leo Osseweijer nadat hij de marathon van Tokyo had volbracht. Op zijn bucketlist staat nu alleen nog de prestigieuze marathon van Boston.

Door: John Nijssen