Lenteconcert van ABS, Die Vaertsingers en Tavenu

STEENBERGEN – Mannenkoor ABS uit Steenbergen verzorgt samen met de gemengde zangverenigingen Die Vaertsingers uit Steenbergen/Welberg en Tavenu uit Dinteloord een Lenteconcert, dat plaatsvindt op zondag 31 mei in de grote zaal van brede school ’t Podium, gelegen naast het gemeentehuis op Buiten de Veste.

ABS borduurt hiermee voort op de samenwerking met andere koren en verenigingen bij de Bevrijdingsconcert van vorig najaar. Ditmaal laten de deelnemende koren hun nieuwe ‘lentegeluid’ horen aan het publiek. ABS heeft o.a. de nummers ‘Morning has broken’, ‘Brabant’ en ‘The sound of silence’ op het repertoire staan, Tavenu pakt uit met o.a. ‘Stay with me till the morning’ en ‘Ritme van de regen’, en Die Vaertsingers brengen o.a. ‘You raise me up’ en ‘Love changes everything’ ten gehore

De drie gezelschappen sluiten het concert gezamenlijk af met ‘The rhythm of life’, waarvan de tekst letterlijk over de lente zegt dat dit jaargetijde ‘een prikkeling in de vingers geeft en je voeten doet jeuken om mee te stampen’.

ABS hoopt met het Lenteconcert te komen tot een traditie, waaraan meerdere koren uit de regio in de toekomst willen gaan meewerken.

Belangstellenden zijn zondag 31 mei vanaf 14.00 uur van harte welkom, de optredens beginnen om 14.30 uur en kaarten à 5 euro (incl. koffie of thee) zijn te koop bij de koorleden en Primera De Gilles.