Lekker griezelen bij spooktocht in Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – In navolging van de Halloween-activiteiten in Welberg, Dinteloord en Kruisland, was het gisteravond ook griezelen geblazen in Nieuw-Vossemeer, waar een spooktocht werd gehouden die de deelnemers de rillingen over de rug liet lopen.

De spooktocht begon bij ’t Wagenhuis met een heksendrankje en in zaal vielen ook al wat slachtoffers van vampiers te ‘bewonderen’. De route voerde de deelnemers langs het Vossebos, onder het tunneltje door richting de camping, en weer terug naar de dorpskern, via het water van de kreek, vol enge plekken met vampiers, geesten en akelige geluiden.

Glaasje bloed bij het foute antwoord…

Het verhaal ging over Sanne, die 100 jaar geleden niet was teruggekomen na het uitlaten van haar hond. Gaandeweg kwamen de 32 deelnemende kinderen erachter wat er die avond was gebeurd. Bij terugkomst in ’t Wagenhuis werden hier vragen over gesteld. Wie het foute antwoord gaf, moest een glaasje bloed drinken… De griezelavond, die volgend jaar zeker een vervolg krijgt, werd afgesloten met een lekker glaasje drinken en een broodje knakworst.

Foto’s Colinda van den Beemd en Tiny van Tillo