Leerlingen ’t R@velijn leggen de haven vast

STEENBERGEN – Het was de afgelopen woensdagen afzien voor de leerlingen van Mavo2 van ‘t R@velijn. Twee middagen brachten zij verplicht door aan de wal van de Steenbergse haven waar zij onder een stralend zonnetje urenlang moesten turen naar de het kabbelende water en de dobberende bootjes in een poging de historische havenkom in het juiste perspectief weg te zetten.

Het was afgelopen woensdag een gezellig gezicht aan de Steenbergse waterpoort. Verdeeld over vijf groepjes tekenden zo’n vijftig leerlingen van ’t R@velijn de haven, ieder vanuit hun eigen perspectief. Een opdracht die de nodige zweetdruppeltjes deed parelen, al had de zon daar ook wel een aandeel in. De kids deden dit onder begeleiding van leraressen Renate Arons en Jennifer Oosterom, bijgestaan door stagiaire Carina Nuijten.

Aquarel

Op voorstel van hun collega Wilma Baartmans (ook als raadslid actief) besloot de gemeente Steenbergen een wedstrijdje aan de les vast te knopen. De makers van de drie beste resultaten krijgen een prijsje, al is dat nog niet bekend wat dat gaat zijn. Voor het zover is moeten de potloodtekeningen verder uitgewerkt worden in aquarel. Dat gebeurt aanstaande woensdag echter gewoon in het klaslokaal want aan alle goede dingen komt nu eenmaal uiteindelijk een eind. Als de jury de drie beste resultaten gekozen heeft, gaan alle vijftig werken naar het gemeentehuis voor een tijdelijke expositie.

Foto’s en tekst: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen