Leerlingen R@velijn sprokkelden record opbrengst voor goed doel

STEENBERGEN – “Ik heb al heel wat acties mogen bezoeken namens het KWF. Maar nog nooit was de donatie aan ons fonds zo hoog”, aldus KWF ambassadrice Fien Vermeulen vanochtend – woensdagochtend 13 maart – na de ontvangst van een cheque van maar liefst 18.666,65 euro. Het geld was bijeengebracht door de leerlingen van ’t R@velijn, tijdens een goede doelenactie die ze deden onder leiding van docent Kees de Bruijn en zijn team.

Vanochtend kwam KWF ambassadrice Fien Vermeulen vanuit Amersfoort naar Steenbergen om de forse cheque in ontvangst te nemen. “Ik heb zelf kanker gehad en ben daarvan nu genezen. Dat was mogelijk omdat er al vele jarenlang onderzoek naar de bestrijding van deze ziekte mogelijk is gemaakt. Veel mensen krijgen met kanker te maken. Dat jullie je nu zo in hebben gezet om dit goede doel te ondersteunen vind ik echt top!”, zo sprak de ambassadrice de leerlingen toe. Fien Vermeulen had nog een leuke reden om naar Steenbergen te komen, want ze heeft hier familie wonen.

Zes op de tien mensen geneest nu

Ook Erik van Velzen van het KWF sprak een woordje. Ook hij belichtte het belang van kankerbestrijding. “Kanker is gelukkig voor veel mensen geen dodelijke ziekte meer. Zes op de tien mensen genezen er van. Dit kan alleen door het vele onderzoek dat is gedaan. En dat onderzoek is alleen mogelijk door financiële ondersteuning. Hier in Steenbergen hebben jullie een fantastische actie gehouden, met een uitstekende voorbereiding, actieve inzet van jullie en de ondersteuning van sponsoren”.

Enorm enthousiasme

Vervolgens werd de opbrengst van de actie onthuld. Dat mochten leerlingen doen die zich extra hebben ingezet. Cijfertje voor cijfertje werd de opbrengst zichtbaar. Tot groot genoegen van Fien Vermeulen bleek het een recordopbrengst te zijn. Haar dankwoord was kort maar krachtig. “Dit is de grootste opbrengst die ik tot nu toe voor het KWF mocht ontvangen. En dit is met zoveel enthousiasme bijeen gebracht. Echt super bedankt”.  

Tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl